G8VGFOC QSO Party (dříve Bill Windle QSO Party, BWQP) se koná dvakrát do roka a je otevřena všem radioamatérům po celém světě. Není to závod v klasickém slova smyslu, ale spíše den aktivity, spojený se vzpomínkou na Billa Windle, G8VG (SK), který stál řadu let v čele FOC a byl velmi nadšený pro myšlenku maximální aktivity na pásmech. Proto volají účastníci akce (členové i nečlenové FOC) výzvu "CQ BW", na Billovu památku.

Termín

Další FOC QSO Party proběhne 10. září 2022, 00:00 - 23:59 UTC. Členové FOC navazují QSO s libovolnými stanicemi, nečlenové se členy FOC.

Kategorie

Členové FOC - maximum QSO s členy i nečleny.

Nečlenové - maximum QSO se členy FOC.

Výzva

CQ BW (pro všechny stanice).

Soutěžní kód

Členové FOC: RST, jméno a číslo FOC.

Nečlenové: RST, jméno.

Doporučuje se "nesekat" QSO jako v běžném závodě, ale navazovat trochu povídavá spojení s ostatními stanicemi.

Frekvence

CW části všech KV pásem (kromě WARC pásem, kde se nesoutěží). Většina provozu probíhá v segmentech 15 až 40 kHz od začátku pásma (tj. 7015-7040, 14015-14040 kHz apod.).

Bodování

Členové FOC: Celkový počet QSO a celkový počet QSO se členy FOC, každá stanice se počítá jen jednou, bez ohledu na pásmo. Například skóre 302/177 by znamenalo celkově 302 QSO, z toho 177 QSO se členy FOC.

(pozn.: v OK jsou členy FOC OK1CF, 1CZ, 1KT, 1RP, 1RR, 1TN, 2CQR, 2LA)

Nečlenové: Celkový počet QSO se členy FOC, každá stanice se počítá jen jednou, bez ohledu na pásmo.

Diplomy

Diplomy budou uděleny stanicím s nejvyšším počtem QSO na každém kontinentu.

Diplomy se udělují v každé kategorii zvlášť (tj. členů FOC i nečlenů).

Deníky se nezasílají, je třeba jen vyplnit formulář s uvedením výsledku na: https://focqp.g4foc.org/ nejpozději do 7 dnů po FOC QSO Party, (tj. do 17. 9. 2022). Výsledky budou zveřejněny na webu FOC a v klubovém čtvrtletníku FOCUS. Originální podmínky v původním znění jsou zde.

Pozn.: Uživatelé závodního programu TR4W mohou využít databázi, obsahující mj. členská čísla FOC, která je k dispozici zde. Vhodná konfigurace programu je zde.